Праг

Хорор сцене у центру града: Најмање 10 особа убијено, нападач пао са зграде!

  • 21.12.2023. 17:05

Према првим објављеним информацијама у пуцњави на Карловом Универзитету у Прагу нападач је убио најмање 11 особа, а ранио више десетина.

Како преносе чешки медији нападач је на крају пуцњаве извршио самоубиство и пао са зграде.

Прва фотографија нападача из Прага

Прва фотографија нападача из Прага

Спасилачка служба је саопштила како је убијено 11 особа, укључујући нападача, девет особа је теже повријеђено док се код осталих особа ради о лакшим и тешким повредама. Лакше је повријеђено 10 особа, а пет или шест има средњи степен повреда. Такође, могуће је да ће се бројеви мијењати.

Према ријечима градоначелника Прага Бохуслава Свободе, нападач је пао са зграде и преминуо, а према непотврђеним свједочанствима на мрежама прво се упуцао. Полиција још није званично саопштила детаље о смрти нападача.

Хаос у центру града: Десетине мртвих и рањених, елиминисан нападач!

Хаос у центру града: Десетине мртвих и рањених, елиминисан нападач!

"Тренутно не желим коментарисати нападачеву мотивацију, још увијек мапирамо ситуацију. Цијеним професионалну интервенцију свих компоненти. Полиција је била на мјесту догађаја за неколико минута. Сазваћемо прес с главним директором полиције, а потом и с премијером. У овом тренутку не постоји начин да се потврди повезаност с истраженим случајем у Клановицама", рекао је министар унутрашњих послова Вит Ракушан.

Људи у паници бјежали са мјеста пуцњаве: Појавили се први снимци из Прага

Људи у паници бјежали са мјеста пуцњаве: Појавили се први снимци из Прага

У међувремену полиција је објавила да од јутрос трага за младићем повезаним са убиством мушкарца у Клановцима те да не искључује повезаност између догађаја.

Према доступним информацијама, нападач се кретао ходником факултета носећи ватрено оружје са дугом цијеви, преноси Кликс.

Пратите нас и путем Вибера