Brat i otac u potrazi

Hrvat nestao tokom talačke krize u Amsterdamu: U policiji mu ostao mobilni

  • Извор: 24сата.хр
  • 23.02.2022. 22:15

"Ne znam šta da vam kažem iskreno, nadam se da je sve u redu i da ćemo ga uskoro pronaći. Zaista ne znam šta se moglo dogoditi", pun brige u glasu ispričao je Leo Kapović (26) čiji je stariji brat Danijel (30) u utorak nestao u Amsterdamu.

Danijel, po zanimanju pomorac, radio je na jednom nizozemskom brodu i u utorak popodne trebao je iz Amsterdama letjeti za Hrvatsku.

Međutim, nikad nije stigao na avion. Njegov brat Leo cijeli dan s tatom juri Amsterdamom i traži Danijela. Priča kako mu je Danijelov kolega s broda ispričao da mu se brat u utorak ujutro prije iskrcavanja probudio vidno rastresen. 

"Ponašao se pomalo neobično, baš rastreseno, kao da ga nešto muči. Ne znam šta mu je moglo biti. Iskrcao se s broda, ali ubrzo se našao u blizini Appleovog sjedišta u gradu gdje se taman odvijala talačka kriza", nabraja Leo za portal "24sata.hr".

Dodaje da je policija legitimisala Danijela, kao i sve ostale u krugu 50 metara od trgovine. 

"Ali brzo su ga pustili, za pola sata već, oko 17.30. Međutim, njemu je u policiji, vjerovatno slučajno, ostao mobilni telefon", tvrdi Leo i dodaje da ih je policija obavijestila o Danijelovom nestanku više od deset sati kasnije.

"Tata i ja smo odmah krenuli za Amsterdam, pokupili smo njegov mobilni u policjii. Prema aplikacijama smo mogli rekonstruisati njegovo kretanje, gdje je išao, gdje je plaćao, šta je jeo i slično. Ali njemu nema ni traga", rekao je Leo. 

S tatom, kako sam kaže, ludi od brige, u Nizozemskoj će ostati dok ne pronađu Danijela.