Џозеф Емерсон

Хтио да обори авион пун путника: Пилот (44) из затвора открио шта се дешавало и зашто је угасио моторе

  • Извор: Агенције
  • 11.11.2023. 17:59

Амерички пилот Џозеф Емерсон (44) који је замало оборио путнички авион над Аљаском рекао је да је узео психоделичне печурке два дана прије инцидента на лету и да потом наредних 48 сати није спавао.

Он се огласио из затвора за Њујорк тајмс и казао да на дан инцидента, 22. октобра, није могао да разликује шта је реалност, а шта није.

Емерсон је понудио узнемирујући увид у инцидент током ког је замало убио 83 особе, уринирао на себе, скинуо се го, а на крају покушао да побјегне из притвора. Суочава се са 83 тачке оптужнице за покушај убиства, по једну за све особе у авиону, али изјаснио се да није крив.

Показао знаке несвакидашњег понашања

Емерсон је рекао да је два дана прије лета осјећао да је његово схватање стварности пољуљано, а својој супрузи је неколико тренутака прије полијетања послао поруку како је очајан да се једноставно врати кући.

– Само желим да те загрлим – наводно је рекао супрузи.

Емерсон је био ван дужности и требало је да има лак лет за Сан Франциско сједећи у кокпиту (пилотској кабини). Други пилоти су рекли да је брзо показао знаке несвакидашњег понашања. Kад је авион достигао висину крстарења, Емерсон је бацио слушалице.

– Нисам добро – рекао је колегама.

Изненада је зграбио ручице за случај нужде изнад главе што је довело до очајничке борбе између њега и пилота да задрже млазњак у ваздуху. Лет је био приморан да промијени курс и хитно скрене у Портланд.

Пријатељи га увјеравали да ће печурке “да се истроше за неколико сати”

Емерсон је дао интервју из собе за посјете у затвору округа Портланд гдје га држе без кауције. Новинарима је признао да је застрашујући инцидент резултат психоделичног “лошег трипа” кога није могао да се отресе.

Рекао је да су неколико пријатеља и он отишли ​​на викенд у долину Метов у држави Вашингтон у част свог најбољег пријатеља Скота Пинија који је умро 2018. године. Пини, кум на Емерсоновом вјенчању, умро је док је џогирао током радног путовања на Хавајима, а пилот је рекао да од тада носи огрлицу у којој се налази пепео свог пријатеља.

Мушкарци су заједно узели магичне печурке за које су га увјеравали да га неће натјерати да падне на тесту на дрогу и да се истроше за неколико сати, али Емерсон је рекао да је имао ужасан осјећај. Наводи да је постао параноичан и да је вјеровао да су његови пријатељи можда планирали да га повриједе.

– Плашио сам се пријатеља – рекао је Емерсон. Учинило му се да особље авио-компаније не поштује протоколе

Наводи да је пролазио кроз трауме и наредног дана и да је постао неосновано забринут за своју породицу. Рекао је и да није могао да заспи прије него што се укрцао на лет и да је био оптерећен осјећајем да сања.

Даље је испричао да се успаничио јер му се учинило да особље авио-компаније не поштује протоколе и да је вјеровао да је викао у помоћ, али да није добио никакву реакцију.

Пацијенткиње оптужују доктора за сексуално узнемиравање током прегледа у болници у Зеници, он све демантује

Пацијенткиње оптужују доктора за сексуално узнемиравање током прегледа у болници у Зеници, он све демантује

Не сјећа се да су га пилоти ухватили за зглобове након што је повукао ручку за случај нужде. Емерсон је затим брзо напустио кокпит и кренуо низ авион, мислећи да и даље сања, јер нико није реаговао.

Послао поруке пријатељима и супрузи

Такође је успио да дође до свог телефона и пошаље поруку пријатељима са којима је био на одмору.

– Имам психички слом и покушао сам да угасим оба мотора на лету кући – написао је пријатељима.

Послао је поруку и супрузи.

– Направио сам велику грешку – написао је кратко.

Емерсонова бизарна епизода се наставила након слијетања. Скинуо се го, покушао да скочи кроз прозор, а затим уринирао на себе и покушао да мастурбира у лудим напорима да се пробуди, пише Дејли мејл.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок