Убијено шест особа

Идентификован нападач из тржног центра у Сиднеју: Имао психичке проблеме

  • Извор: Агенције
  • 14.04.2024. 08:36

Полиција Новог Јужног Велса идентификовала је нападача који је насмрт избо шест особа у прометном тржном центру у Сиднеју прије него што га је убила полицајка.

Ријеч је о четрдесетогодишњем Џоелу Кочију, а полиција наводи да је он патио од неутврђених проблема са менталним здрављем.

Полиција је саопштила да је Џоел Кочи (40) одговоран за напад на тржни центар Вестфилд у Бонди Џанкшн у суботу, недалеко од свјетски познате плаже Бонди.

Помоћник комесара полиције Новог Јужног Велса Ентони Кук рекао је на конференцији за медије да Кочи пати од неутврђених проблема са менталним здрављем и да се напад не третира као терористички акт.

Настављамо да радимо на профилисању починиоца, али је у овој фази врло јасно да је то повезано са менталним здрављем починиоца, рекао је Кук, преноси Асошијетед прес.

Шест убијених, 12 повријеђених

Напад на тржни центар, један од најпрометнијих у земљи, почео је око 15.10 часова по локалном времену.

У нападу је убијено шест особа - пет жена и један мушкарац, старости између 20 и 55 година, а 12 повријеђених је превезено у болницу, укључујући деветомјесечно дијете, чија је мајка умрла током напада.

Двије од шест жртава су из иностранства и немају породицу у Аустралији, рекао је Кук у недјељу.

Албанезе: Полицајка херој који је спасио много живота

Премијер Ентони Албанезе рекао је да је полицајка која је усмртила нападача "херој који је својим поступцима спасио много више живота".

"Дивна инспекторка која се изложила опасности и отклонила пријетњу која је постојала за друге, не размишљајуци о ризицима за себе... Та храброст је била изузетна коју смо јуче видјели“, додао је он.

Тржни центар ће и данас бити затворен и биће активно мјесто злочина данима, саопштила је полиција.

Пратите нас и путем Вибера