Пријетили им оружјем

ИДФ ухапсила екипу њемачких новинара

  • Извор: Б92
  • 06.11.2023. 13:36

Израелска војска ухапсила је филмску екипу њемачког телевизијског канала АРД на Западној обали и пријетила новинарима, преноси њемачки лист Тагесшау.

"Израелски војници су притворили тим АРД-а и пријетили му на Западној обали након њиховог повратка са истраживања насиља радикалних јеврејских насељеника над Палестинцима. Студио АРД у Тел Авиву ово сматра јасним нападом на слободу медија", пише Тагесшау.

Инцидент се догодио јужно од града Хеброна. Према дописнику АРД-а Јан-Кристофу Кицлеру, који је био дио филмске екипе, израелски војници који су их привели највјероватније су били резервисти које су регрутовали локални досељеници.

Ево од чега је умро Радашин из

Ево од чега је умро Радашин из "Великог брата"

"Војници су нам пријетили оружјем и питали да ли смо Јевреји. Наш колега је назван издајником. Новинарима који желе да прате догађаје који се дешавају на Западној обали у сјенци рата у Појасу Газе то очигледно није дозвољено, све у име израелске војске", додао је Кицлер.

Ситуација се нормализовала само сат времена касније, по доласку додатних израелских војних и полицијских снага. Студио АРД у Тел Авиву саопштио је да ће ангажовати адвоката који ће правне последице инцидента.

Негледљиво ругло у Бањалуци: Смеће на сваком кораку

Негледљиво ругло у Бањалуци: Смеће на сваком кораку


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм