Lažne izjave i manipulisanje tržištem

Investitori tuže Maska i Tviter

  • Извор: Блиц
  • 27.05.2022. 13:27

Investitori tuže Ilona Maska i društvenu mrežu Tviter zbog postupanja sa milijarderovom ponudom od 44 milijarde dolara koliko je ranije ponudio za tu kompaniju.

U podnesku se navodi da je Mask prekršio korporativne zakone Kalifornije na više načina.

Mask je optužen za nedolično ponašanje i davanje lažnih izjava te manipulaciju tržištem, kao i da su takvi njegovi postupci stvorili haos u korporativnom sjedištu Tvitera, piše See Biz.

Dionice Tvitera su oko 27 posto niže od cijene koju je za njih ponudio Mask od 54,20 dolara.

U tužbi se takođe navodi da je Mask imao finansijsku korist od odgađanja objavljivanja svog preuzimanja značajnog udjela u vlasništvu Tvitera i plana da postane član odbora kompanije, te da je nekoliko tvitova koje je objavio na Tviteru, čiji je redovan korisnik, bilo obmanjujuće za 95 miliona pratitelja mreže.

To uključuje objavu u kojoj je Mask rekao da je njegova ponuda za preuzimanje Tvitera na čekanju zbog njegovih sumnji u broj lažnih naloga na toj platformi.

Njegova objava od 13. maja ove godine, “predstavljala je pokušaj da se manipulše tržišnom cijenom dionica Tvitera”, navedeno je u tužbi, piše Blic.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм