Двије особе убијене

Избрисан из националног регистра: Ко је Тунижанин који је убијао у Бриселу

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2023. 09:04

Двије су особе погинуле, а једна је рањена у терористичком нападу у Бриселу, а како су јавили медији осумњичени за напад је наводно упуцан и пребачен у болницу.

Због трагичног догађаја у белгијском граду прекинута је утакмица квалификација за Европско првенство између Белгије и Шведске.

Засад нема доказа да је починилац на било који начин повезан са ситуацијом у Израелу и на Блиском Истоку. 

Како су пренијели медији, починилац је недалеко од Трга Саинтелете наводно сишао с мотора и запуцао из аутоматског оружја те након тога побјегао.

Убијен терориста из Брисела!

Убијен терориста из Брисела!

На друштвеним мрежама објављен је видео на којему мушкарац, вјероватно починилац, у флуоресцентном наранџастом прслуку рекавши да се зове Абдесалем Ал Гуилан и тврди да се бори за Алаха. Према првим информацијама, ријеч је о четрдесетпетогодишњем Тунижанину, који живи у Бриселу, у општини Шаербек.

Како јављају белгијски медији, осумњичени је поднио захтјев за азил у Белгији у новембру 2019. године, али добио је одбијеницу у октобру 2020. године. Општина га је избрисала из националног регистра, а белгијска државна секретарица за миграције Николе де Мор тврди да никада није био у прихватном центру Федасил.

У марту 2021. састављен је налог за депортацију из Белгије, али обзиром да га нису могли лоцирати, захтјев му никада није уручен. Претпоставља се да је у Белгију стигао 2016. године, када је полиција утврдила да се жели вратити и борити за џихад.

Ово воће може погоршати проблем с надутошћу

Ово воће може погоршати проблем с надутошћу

Ништа конкретно није учињено с тим информацијама јер је таквих извјештаја у то вријеме било "доста", рекао је министар правосуђа Винсент Ван Куикенборн.

"Особа је позната полицији по сумњивим радњама, кријумчарењу људи, илегалном боравку и као пријетња државној безбједности", пишу белгијски медији.

Мушкарац је наводно осуђен у Тунису због прекршаја из обичајног права, а не због тероризма, како су раније извијестили разни медији, преноси "Јутарњи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)