Министарство унутрашњих послова Русије

Издата потјерница за братом Алексеја Наваљног

  • Извор: Агенције
  • 20.02.2024. 13:50

Министарство унутрашњих послова Русије расписало је потјерницу за Олегом Наваљним, братом покојног Алексеја Наваљног.

"Наваљани Олег Анатољевич. Тражи се по члану Кривичног законика", наводи се у бази података коју преноси ТАСС.

Није наведено под којим чланом се кривично гони брат покојног руског опозиционара.

Подсјетимо, Алексеј Наваљни преминуо је у петак, 16. фебруара, саопштила је Федерална казнено-поправна служба Русије за Јамало-Ненецки округ, додавши да се Наваљни осјећао лоше послије јутарње шетње и да је изгубио свијест, након чега је неуспјешно реанимиран.

Трамп о Наваљном: Ми смо нација која пропада, постао сам свјестан!

Трамп о Наваљном: Ми смо нација која пропада, постао сам свјестан!

Наваљни је служио казну затвора од 30 година због оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Подсјетимо, најгласнији критичар Кремља Алексеј Наваљни је по доласку на аеродром Шереметјево у Москви, 17. јануара 2021. године, приведен.

Такође, подсјетимо, Наваљни је прије хапшења боравио у Њемачкој, гдје је пребачен у августу, пошто му је нагло позлило током лета авионом у Сибиру. Лабораторије у западној Европи закључиле су да је Наваљни отрован нервним агенсом из породице новичока.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм