Izbori za Kongres

Izlaznost veća nego 2014. godine

  • 06.11.2018. 23:24

Na kongresne izbore u SAD u državama koje dozvoljavaju ranije glasanje izašlo je 38,4 miliona birača, što je daleko veća izlaznost nego 2014. godine, kada je to učinilo 27,4 miliona građana sa pravom glasa.

Dugi redovi i kvarovi na mašinama za glasanje obilježili su izbore u ranim jutarnjim časovima.

Predsjednik SAD Donald Tramp juče je izjavio da su kongresni izbori nekada bili "dosadni", ali da su sada "najprivlačnija stvar".

Najveći problemi tokom glasanja prijavljeni su u državi Džordžija, gdje su glasači čekali i po tri časa, dok su u Njujorku prijavljeni problemi sa očitavanjem listića.

Amerikanci danas biraju 435 članova Predstavničkog doma SAD, 35 članova Senata i 36 guvernera.

Za sada nema znakova da je bilo koja druga država pokušala da izvrši sajber napad na sisteme za glasanje u bilo kojoj od saveznih država, niti da je bilo koji od sistema ugrožen tako da spriječi glasanje, promijeni rezultate ili omete evidentiranje glasova, javio je "Telegraf".

Većina biračkih mjesta biće zatvorena od noćas, 1.00 čas poslije ponoći do sutra u 6.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.