Копнене трупе

Израел се повукао - остала само једна бригада!

  • Извор: СРНА
  • 07.04.2024. 12:24

Израелска војска повукла је све копнене трупе из јужног дијела Појаса Газе осим једне бригаде, саопштиле су оружане снаге.

Војска за сада није саопштила више детаља. Нејасно је да ли ће ово повлачење одгодити дуго најављивани упад у град Рафу, за који су израелски лидери рекли да је потребан за елиминисање Хамаса.

Израелска бригада обично се састоји од неколико хиљада војника.

Повлачење је услиједило у тренутку када се Египат припрема да угости нови круг преговора чији је циљ постизање споразума о прекиду ватре и ослобађању талаца.

Израелска офанзива у Гази, покренута након напада Хамаса на Израел прије шест мјесеци, фокусирана је у посљедње вријеме на југ палестинске енклаве.

Рафа је постала посљедње уточиште за више од милион Палестинаца који су се склонили на територију близу границе са Египтом.

Више од 250 талаца је заробљено, а око 1.200 људи убијено током напада Хамаса 7. октобра, према израелским подацима. Више од 33.100 Палестинаца убијено је у израелској офанзиви, саопштило је Министарство здравља у Гази.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.