Нес и Стила

Израелски репери позвали на убиство Дуе Липе, Беле Хадид и Мие Калифе

  • Извор: Б92
  • 16.02.2024. 08:19

Израелски репери позвали су на убиство познатих свјетских личности муслиманске вјероисповијести - пјевачице Дуе Липе, манекенке Беле Хадид и бивше звијезде филмова за одрасле Мие Калифе, у контроверзној пјесми која је у тој држави постала незванична ратна химна.

Репери, Нес и Стила, пустили су њихову дрил пјесму "Харбу Дарбу" прије три мјесеца и од тада има 18 милиона прегледа на Јутјубу.

У пјесми, музичари пријете убиством познатим личностима, које су изразиле антиратне ставове, поручивши им да ће им израелске одбрамбене снаге (ИДФ) "жестоко узвратити".

Нес и Стила плешу на снимку и прстима показују уперен пиштољ у пустињи. Пјесма је на јеврејском, али је преведена на енглески, а Харбу Дарбу значи "хаос". Репери су направили "списак" људи за одстрел, како тврде, који су на листи ИДФ.


Експлозија у фабрици, pогинуло најмање 11 људи

Експлозија у фабрици, pогинуло најмање 11 људи

Пјесма почиње са лидерима Хамаса и Хезболаха, а онда говори о познатим личностима.

"Свако псето ће добити на крају оно што заслужује. Бела Хадид, Дуа Липа и Миа Калифа. Јединице ИДФ долазе да вам направе 'Харбу Дарбу' на глави", наводи се у стиховима.

Албанско-британска пјевачица Дуа Липа је, додаје лондонски лист, на списку зато што је позвала на прекид ватре у Појасу Газе.

Бела Хадид, која је Палестинка по оцу, навела је у твиту да "иако има снове и надања за Палестинце, то не значи да жели зло било ком Јеврејину".


Фарме ће бити пуне упркос страху од куге

Фарме ће бити пуне упркос страху од куге

"Терорисање невиних људи није у складу, нити чини ишта добро покрету слободне Палестине. Ниједан цивил, било да је Палестинац или Израелац, не заслужује да буде колатерална жртва", навела је Хадид.

Миа Калифа, која је либанског поријекла, подржала је Хамас недуго након смртоносног напада ове милитантне групе на југ Израела 7. октобра, а нешто касније се извинила за овакав коментар.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм