Италија

Језив покушај убиства свештеника: Мафијаш сипао избјељивач у вино за причест

  • Извор: Агенције
  • 26.02.2024. 19:50

Осумњичени мафијашки гангстер ставио је избјељивач у вино за причешће у дрском покушају да отрује парохијског свештеника познатог по томе што је говорио против организованог криминала, јавља Телеграф.

Отац Феличе Паламара примијетио је чудан мирис из флаша у којима је било воде и вина док је предводио мису у граду Сесанити, у јужном региону Калабрије – упоришту моћне мафијашке мреже 'Ндрангета.

Одмах је обуставио службу и позвао полицију. Тестови су открили да флаше садрже избјељивач.

Полиција анализира снимке сигурносних камера како би покушала да идентификује ко је ушао у цркву и хемикалијом контаминирао воду и вино.

Ученик пао са прозора школе

Ученик пао са прозора школе

Гутање избјељивача било би посебно опасно за свештеника јер пати од астме и срчаних проблема.

Акт застрашивања

Чини се да је очигледан покушај убиства изведен у знак одмазде за то што је осудио присуство 'Ндрангете у граду.

Та мафијашка организација зарађује милионе евра годишње од трговине кокаином и других криминалних активности.

"Сигуран сам да овај чин застрашивања нема никакве везе са мојим парохијанима, јер сам овде већ 10 година и увијек сам имао добре односе са људима у парохији", рекао је свештеник за лист Коријере дела сера.

"Нећемо дозволити никоме да нанесе штету парохији. Нико не може зауставити град који заслужује искупљење и који жели да расте."

У августу прошле године, локално градско веће је распуштено због сумње на мафијашку инфилтрацију – што је мера која се често предузима у насељима на југу Италије, гдје је утицај мафијашких група и даље снажан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм