У пукотини

Језив снимак заробљених китова убица

  • Извор: Агенције
  • 06.02.2024. 14:41

Најмање 10 орки заробљено је у пукотини у леду на мору у близини града Раусу на полуострву Ширетоко у Јапану.

На видео-снимку који је објавио портал ХНК види се како најмање 10 китова вири из малог процјепа у леду на око километар удаљеност од обале од града Раусу, познатом по великом броју разних дивљих животиња које ту живе.

"Нема другог избора него да сачекамо да се лед разбије и да китови тако побјегну", рекао је један званичник обласке страже, а преноси Гардијан.

Он је додао да је ледени покривач на мору сувише дебео да обалска стража покуша да стигне до китова.

Адвокат Ступар предат Тужилаштву БиХ, осумњичено 10 особа!

Адвокат Ступар предат Тужилаштву БиХ, осумњичено 10 особа!

"Видио сам око 13 китова убица чије су главе вириле из рупе у леду. Изгледало је да имају тешкоће да дишу, а дјеловало ми је да је било троје или четворо младунаца", рекао је стручњак за морске живориње Сеичиро Цучија, који је заробљене животиње снимио помоћу дрона.

Највећи китови, попут плавог кита, могу дуго времена провести под водом, док китови убице највише неколико минута проводе под водом. У близини источног Хокаида, највећег јапанског острва, море је сваке зиме прекривено ледедним покривачем, али је количина леда смањена посљедњих година усљед глобалног загријавања.

Неколико китова убица угинуло је 2005. године у истој области, након што су остали заробљени у пукотини у леденом покривачу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: