Акција ”Спартакус”

Адвокат Ступар предат Тужилаштву БиХ, осумњичено 10 особа!

Након што је ухапшен у акцији ”Спартакус” познати бањалучки адвокат Драган Ступар предат је у надлежност Тужилаштва БиХ, сазнаје АТВ.

Заједно са Ступаром тужилаштву су предати Страхиња Пандуревић из Источног Сарајева и Бојан Ђокић звани Ђурђо из Зворника. Ууправо је Ђокић, уз Бојана Раонића који се налази у Белгији на издржавању затворске казне, означен као један од организатора криминалне групе која се истражује акцијом ”Спартакус”.

У МУП-у Српске наводе да је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске Тужилаштву БиХ доставила извјештај против укупно 10 особа. Како сазнаје АТВ осим наведене четворке пријавом су обухваћени Златан Ћук из Бијељине и Томислав Петровић из Пала, који се налазе у бјекству, Раонићева мајка Милада и други.

”Акција ”Спартакус” је реализована под надзором и у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, Федералном правосудном полицијом Краљевине Белгије и Европолом. Осим припадника Управе за организовани и тешки криминалитет у акцији су учествовали полицијске управе Бањалука, Источно Сарајево и Зворник. У оквиру акције, на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Зворника извршено је више претреса локација и возила лица лишених слободе, приликом чега је одузето више предмета који ће послужити као докази у кривичном поступку”, саопштио је МУП Републике Српске.

Додају да се истрага наставља у циљу идентификовања других чланова ове криминалне групе осумњичене за организовани криминал у вези са трговином дроге, прањем новца и другим кривичним дјелима. Незванично сазнајемо да су у предмету испитивани и поједини љекари, због одређених љекарских налаза, али нико од њих нема статус осумњичених.

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

”Адвокату Ступару на терет је стављено да је починио кривична дјела организовани криминал, помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела, давање дара и других облика користи из Кривичног закона БиХ, те фалсификовање исправе из Кривичног законика Републике Српске”, наводи извор из правосуђа.

Већина осумњичених има богате досијее. Страхиња Пандуревић и Томислав Петровић хапшени су након туче и пуцњаве у септембру 2022. године у кафићу на Палама, када је привођен и Младен Самарџија, један од најтраженијих бјегунаца у Европи. Пандуревић и Петровић довођени су у везу и са лабораторијом за угзгој марихуане која је пронађена у Источном Сарајеву, те другим кривичним дјелима.

Ступар ухапшен у акцији

Ступар ухапшен у акцији "Спартакус", хапшења и у Зворнику и Источном Сарајеву

Бојан Ђокић је у предмету ”Папирус” осуђен на двије и по године затвора, јер је као члан организоване криминалне групе учествовао у крађама идентитета и набавцима пасоша БиХ криминалцима из региона. У истом предмету Бојан Раонић је 2019. године осуђен на пет година затвора, али ни дана није провео у затвору. У међувремену је ухапшен и осуђен у Белгији, гдје издржава казну због организованог криминала и трговине наркотицима.


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.