Открио их Скај

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

У акцији ”Спартакус” ухапшено је више особа које се доводе у везу са Бојаном Раонићем (41) из Зворника, који у Белгији служи затворску казну због организованог криминала и трговине дрогом, сазнаје АТВ.

Акцију спроводе Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Тужилаштво БиХ, а у истрази се користе докази и сазнања прибављена из Скај и Аном апликације.

Као што је АТВ писао у акцији је ухапшен и познати бањалучки адвокат Драган Ступар, који је својевремено био Раонићев бранилац.

Ступар ухапшен у акцији

Ступар ухапшен у акцији "Спартакус", хапшења и у Зворнику и Источном Сарајеву

”Акција се спроводи на основу интезивне сарадње и информација прибављених међународном сарадњом са истражним органима Белгије и Европолом”, каже добро упућени извор АТВ-а.

Он додаје да се трага за доказима и траговима који се доводе у везу са криминалном групом која се широм Републике Српске и БиХ организовано бавила трговином наркотика, прањем новца и другим кривичним дјелима.

”У оквиру акције ”Спартакус” ухапшено је више особа које се доводе у везу са Бојаном Раонићем, који је недоступан истражним органима у БиХ јер се дужи период налази на издржавању затворске казне у Белгији, управо због организованог криминала и трговине наркотика”, рекао је добро упућени извор АТВ-а.

Познати адвокат поново на мети МУП-а Српске

Познати адвокат поново на мети МУП-а Српске

Иначе, против Раонића је Тужилаштво БиХ раније подигло оптужницу у оквиру предмета ”Папирус” који се односио на крађе идентитета и набављање кривотворених докумената БиХ криминалцима из региона.

”Оптужени су почињењем кривичних дјела остваривали незакониту имовинску корист и наносили штету сигурности грађана БиХ, а наведени документи су продавани за износе који су достизали и 6.000 евра, особама из криминалног миљеа са подручја Србије и у једном случају Бугарске, које су чиниле кривична дјела и код којих су проналажени лични документи БиХ са лажним подацима, што је отежавало њихово процесуирање а наносило велику штету угледу БиХ у међународним правосудним, полицијским и безбједносним структурама”, саопштило је тада Тужилаштво БиХ.

Након судског поступка Суд БиХ је Раонића осудио на пет година затвора због кривичних дјела фалсификовање исправе и овјеравање неистинитог садржаја, али није одлежао ни дана јер је у међувремену ухапшен у Белгији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.