Шта се дешава са људима

Још један снимак вожње у контра смјеру на ауто-путу

  • Извор: Блиц
  • 28.09.2023. 12:05

Нови снимак вожње у супротним смјеру забиљежен је на ауто-путу прије два дана, али осим да је снимљен прије граничног прелаза, није позната тачна локација. На снимку се види како возач јури најбржом траком у контра смјеру.

Овај инцидент прошао је на сву срећу без несреће и жртава, али оно што оставља у невјерици је да ови несавјесни возачи бирају брзу траку ауто-пута и тиме угрожавају безбједност и осталих учесника у саобраћају.

Коментари невјерице су се низали испод видеа.

“Убијеђен сам да су ово неки изазови на ТикТоку”, “Ако већ погријеше зашто возе брзом траком”, неки су од коментара.

Подсјетимо, због вожње у контра смјеру на ауто-путу “Милош Велики”, недавно је дошло до стравичне несреће када Дејан Ј. (51) управљао возилом и сударио се са другим аутомобилом. Тада се његово возило запалило, а он је настрадао на лицу мјеста.

Шта учинити ако се нађете у супротном смјеру на ауто-путу, објаснио је Дамир Окановић из Комитета за безбједност у саобраћају, пише Блиц.

Ponovo vožnja u kontrasmjeru

Ponovo vožnja u kontrasmjeru

– Возач који се нађе у супротном смјеру одмах треба да укључи сва четири жмигавца и да покуша да на најбезбједнији начин пређе у зауставну траку. Међутим, сем његовог поступања, веома је битно да и возачи који наилазе ка њему такође укључе сва четири жмигаваца и тако упозоре оне који се крећу иза њих да се на путу дешава нешто неуобичајено и да започну кочење. Када на тој дионици сви успоре, могуће је да возач који је возио у супротном смјеру и сад је у зауставној траци, направи полукружно окретање и нађе се у правом смеру – каже Дамир Окановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: