83 osobe se spasile

Još jedna tragedija: Potonuo brod sa 150 migranata

  • 05.12.2019. 08:51

Potvrđena je smrt najmanje 58 ljudi, nakon što je brod koji je prevozio migrante iz Gambije potonuo dok se približavao obali Mauritanije, izvjestila je u četvrtak UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Brod je prevozio oko 150 migranata, a 83 osobe uspjele su da otplivaju do obale, gdje su počele da primaju pomoć lokalnih vlasti, IOM-a i UNHCR-a, navodi se u objavi.

Preživjeli su osoblju IOM-a rekli da je na brodu bilo najmanje 150 ljudi, uključujući žene i djecu, a da je put iz Gambije započeo prošle srijede, 27. novembra.

U trenutku približavanja Mauritaniji, državi u sjeverozapadnoj Africi na obali Atlantskog okeana, brodu je počelo da ponestaje goriva, ispričali su preživjeli, koji se trenutno nalaze u Nouadhibouu, drugo najvećem mauritanskom gradu.

Rukovodilac misije IOM-a u Mauritaniji Laura Lungarotti izvjestila je da lokalne vlasti vrlo učinkovito koordinišu akciju pomoći s agencijama koje su trenutno prisutne u Nouadhibouu.

Povrijeđeni su prebačeni u gradsku bolnicu, a vlasti u Mauritaniji stupile su i u kontakt s gambijskim konzularnim službama kako bi se migrantima osigurala potrebna podrška, izvjestio je IOM.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм