David Nabaro smatra

Još tri teška mjeseca, ali kraj pandemije na vidiku

  • Извор: Курир
  • 11.01.2022. 17:33

Specijalni izaslanik Svejtske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid 19 David Nabaro rekao je da će epidemija koronavirusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri mjeseca, "ali da možemo kažemo da je kraj na vidiku".

David Nabaro je, u intervjuu za Skaj Njuz, izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa koronavirusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.

- Još uvijek nismo stigli do te tačke i prije nego što stignemo biće još poteškoća - rekao je Nabaro, prenosi Gardijan.

Stručnjak SZO potvrdio je da koronavirus nastavlja da se razvija, te najavio pojavu novih sojeva i poslije omikrona. - Biće teško najmanje još tokom naredna tri mjeseca - kazao je Nabaro i podsjetio da se koronavirus pojavljuje u amplitudama da dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično, na svaka tri ili četiri mjeseca.

- Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvideti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom 19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima - objasnio je Nabaro.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)