Лидер Чеченије

Кадиров запријетио смрћу изгредницима: Три пуцња упозорења, четврти у чело

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 16:51

Лидер јужне руске области Чеченије Рамзан Кадиров наредио је употребу смртоносне силе против потенцијалних изгредника који би се одупирали органима за спровођење закона.

Наредба је услиједила након што је маса у сусједном Дагестану упала на аеродром у оквиру антијеврејских протеста.

Говорећи на састанку регионалне владе, Кадиров је рекао да ће чеченске власти "ухапсити и затворити" сваког изгредника, преносе локални медији.

Русија војно најjача, а Швајцарска најуспјешнија земља

Русија војно најjача, а Швајцарска најуспјешнија земља

"Или, знате шта, испалите три пуцња упозорења у ваздух, а ако се послије тога особа не придржава закона – упутите му четврти хитац у чело", додао је Кадиров, описујући ову инструкцију као "наређење".

Маса је 29. октобра упала на аеродром у Махачкали противећи се слијетању авиона из Тел Авива. У сукобима који су услиједили повријеђено је 20 људи, укључујући полицајце.

Кадиров је у одвојеној објави на друштвеним мрежама навео да млади муслимани треба да слушају савјете својих старијих како би избјегли да буду изманипулисани да крше закон.

"Сорош крив за ширење наркоманије у Америци"

"Они су повриједили себе, своју републику. Сигуран сам да су их угледни појединци у Дагестану позивали, објашњавајући бесмисленост ових акција и западне манипулације, али их нису саслушали. И шта је из тога произашло?", упитао је Кадиров.

Он је позвао је младе да размисле прије него што дјелују и да се не претварају у "безумну руљу", преноси "Раша тудеј".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм