Рахел Еренфелд

"Сорош крив за ширење наркоманије у Америци"

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 15:18

Џорџ Сорош је кривац за ширење наркоманије у САД, а поготово марихуане - наводи Рахел Еренфелд, аутор књиге "Сорошева агенда".

Почетком деведесетих година 20. вијека, на врхунцу епидемије кокаина, Сорош је био тај који је финансирао клинике за "смањење штетности дрога", како би дистрибуисале "љековите пилуле" (бонг) као дио "прибора за сигурно пушење".

Слични "сетови за сигурно пушење" стављени су на располагање зависницима и 2022. путем канала администрације Џоа Бајдена, како би се омогућила конзумација недопуштених дрога широм Америке, наводи Еренфелдова за ТВ мрежу "Фокс њуз".

Године 1994, недуго након што је основао свој Институт Отворено друштво на Менхетну, Сорош је одлучио да тестира амерички кривично-правни систем и да поткопа одлучност јавности да задржи дуготрајне ставове и моралне вриједности.


Зарада велика, улагања мала: Цвјета производња једне биљке

Зарада велика, улагања мала: Цвјета производња једне биљке

У то вријеме 90 одсто Американаца сматрало је неприхватљивим кориштење илегалних супстанци. Али, Сорош је предвидио да ће се ставови Американаца промијенити када марихуана буде легализована, што се показало тачним.

За три деценије Сорош је са својом агендом успио потпуно да преокрене ставове Американаца. Истраживање "Пју рисерч центра" из новембра 2022. показује да 88 одсто становништва САД сада подржава легализацију марихуане.

Сорошева запањујуће успјешна пропаганда тврдила је да је спровођење закона који забрањују злоупотребу опасних дрога изазвала "више штете него саме дроге".

Сорош је својевремно признао да неке дроге стварају зависност, али је лажно прогласио да друге дроге, попут марихуане, не праве такве проблеме.

Доктор Кевин Сабет објашњава да је данашња марихуана далеко јача од оне од прије 20 или 30 година.


Двоје повријеђено у судару три возила код Прњавора

Двоје повријеђено у судару три возила код Прњавора

"Не може се негирати да дрога изазива зависност. Не само да изазива, већ, према данашњим анализама, оставља врло штетне посљедице на здравље" - истиче Сабет.

Године 2021. истраживање Националног института за злоупотребу дрога показало је да је више од 52,5 милиона Американаца користило марихуану, са већом потенцијом њеног споја ТХЦ-а (тетрахидроканабинола), који утиче на промјену ума.

Милиони Американаца постали су зависни од марихуане током пандемије ковида, пошто су путеви за снабдијевање илегалним дрогама били отворени.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.