Милијардер

Сорош снимљен на плажи како се купа са свитом помоћника

  • Извор: Б92
  • 24.12.2023. 18:44

Након што је предао своје царство свом сину, милијардер и филантроп Џорџ Сорош снимљен је како се купа у водама Барбадоса уз помоћ четворице мушкараца из пратње.

Сорош је виђен како плива са пратњом код плаже Бриџтауна, престонице острвске земље.

Како пише “Дејли мејл”, Сорош се након купања опуштено завалио у лежаљку на плажи штитећи се од сунца.

Претходно је финансијер предао контролу над својим царством тешким 25 милијарди долара сину Алексу, који је обећао да ће породични новац користити да се залаже за љевичарске циљеве. Алекс (37) је “Волстрит журналу” рекао да ће проширити очеве циљеве али и прихватити друге, попут гласања и права на абортус, као и родна равноправност.

"Ја сам више политички настројен", рекао је Сорошев насљедник, који је за тек нешто више од годину дана посјетио Бијелу кућу 14 пута и срео се са важним фигурама међу демократама.

Он је рекао да је забринут за могућност да се републиканац Доналд Трамп врати у Бијелу кућу, што указује да ће породица добрано донирати демократама за предсједничке изборе 2024.

Алекс зарадио очево повјерење

Сматрало се да је Алекс у позадини кад је ријеч о насљеђу породичног богатства. Многи блиски Сорошу вјеровали су да ће његов старији полубрат Џонатан (52) “преузети узде”.

Џонатан је адвокат који је радио у Фондацији Отворено друштво и стабилизовао Сорошев хеџ фонд у турбулентним периодима. Алекс је, с друге стране, годинама био познат по раскалашном животу, у друштву манекенки и легенди НБА. Али, негдје успут је стекао очево повјерење.

“Дејли мејл” наводи да је Сорош постао непопуларна фигура за Трампа и његове савезнике и да је такође био гласни противник Џорџа Буша који је донирао милионе да спријечи његов реизбор. Касније је такође дао велике донације предсједничким кампањама Барака Обаме и Хилари Клинтон.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: