Milijarder

Soroš snimljen na plaži kako se kupa sa svitom pomoćnika

  • Izvor: B92
  • 24.12.2023. 18:44

Nakon što je predao svoje carstvo svom sinu, milijarder i filantrop Džordž Soroš snimljen je kako se kupa u vodama Barbadosa uz pomoć četvorice muškaraca iz pratnje.

Soroš je viđen kako pliva sa pratnjom kod plaže Bridžtauna, prestonice ostrvske zemlje.

Kako piše “Dejli mejl”, Soroš se nakon kupanja opušteno zavalio u ležaljku na plaži štiteći se od sunca.

Prethodno je finansijer predao kontrolu nad svojim carstvom teškim 25 milijardi dolara sinu Aleksu, koji je obećao da će porodični novac koristiti da se zalaže za ljevičarske ciljeve. Aleks (37) je “Volstrit žurnalu” rekao da će proširiti očeve ciljeve ali i prihvatiti druge, poput glasanja i prava na abortus, kao i rodna ravnopravnost.

"Ja sam više politički nastrojen", rekao je Sorošev nasljednik, koji je za tek nešto više od godinu dana posjetio Bijelu kuću 14 puta i sreo se sa važnim figurama među demokratama.

On je rekao da je zabrinut za mogućnost da se republikanac Donald Tramp vrati u Bijelu kuću, što ukazuje da će porodica dobrano donirati demokratama za predsjedničke izbore 2024.

Aleks zaradio očevo povjerenje

Smatralo se da je Aleks u pozadini kad je riječ o nasljeđu porodičnog bogatstva. Mnogi bliski Sorošu vjerovali su da će njegov stariji polubrat Džonatan (52) “preuzeti uzde”.

Džonatan je advokat koji je radio u Fondaciji Otvoreno društvo i stabilizovao Sorošev hedž fond u turbulentnim periodima. Aleks je, s druge strane, godinama bio poznat po raskalašnom životu, u društvu manekenki i legendi NBA. Ali, negdje usput je stekao očevo povjerenje.

“Dejli mejl” navodi da je Soroš postao nepopularna figura za Trampa i njegove saveznike i da je takođe bio glasni protivnik Džordža Buša koji je donirao milione da spriječi njegov reizbor. Kasnije je takođe dao velike donacije predsjedničkim kampanjama Baraka Obame i Hilari Klinton.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.