Zavadi pa vladaj

Kako je Amerika od Ukrajine napravila plodno tlo za nemire

  • Извор: Агенције
  • 18.05.2022. 16:00

Prva žrtva rata je istina, a da je američki narod znao istinu o umiješanosti SAD-a u Ukrajini, možda ne bi bili toliko željni da započnu Treći svjetski rat.

Tokom Drugog svjetskog rata, zapadna Ukrajina je stala na stranu nacista. Nakon rata, CIA je pomogla ukrajinskim nacistima da izbjegnu Nirnberško suđenje i počela da sarađuje sa njima u Ukrajini.  (Operacije Belladona 1946, Lynx 1946. i Trident 1947.)

Poslije decenija CIA-ine infiltracije, 1989. godine se pojavio ukrajinski narodni pokret, koji je iznjedrio ekstremističke grupe Svoboda, Trozubac i Desni Sektor - neonacističke grupe koje se zalažu za etničko čišćenje Ukrajine. Ekstremističke grupe stvorene od strane CIA uz podršku američkog Stejt Dipartmenta i iskorištena od strane MMF-a kako bi pokorili Ukrajinu.

Kada je Janukovič pobijedio NATO, koji je podržavao Juščenka na izborima 2010. godine, od strane MMF-a na njegovu Vladu je vršen pritisak da potpiše sporazum o pridruživanju EU, na njihov tipičan način - ponudom o zaduživanju. To zaduženje bi finansijski uništilo Ukrajinu i stavilo je na milost i nemilost Svjetske banke.

Janukovič je odbio njihovu ponudu, a u današnjem korumpiranom svijetu vam nije dozvoljeno da kažete "ne" MMF-u.

Finansirana od strane zapadnih NVO, povezanih sa Džordžom Sorošem i CIA-om, protiv Janukoviča je odmah pokrenuta visoko organizovana obojena revolucija, navodi kontroverzni američki novinar Greg Ris za "Infowars".

Organizacije poput "Nacionalne zadužbine za demokratiju", obučenih aktivista - novinara, da profesionalno iskoriste mogućnosti koje pruža facebook, zajedno sa tri potpuno nove TV mreže stvorene u roku od nekoliko sedmica, regrutovale su ljude za proteste. 

Ova zapadnjačka medijska kampanja bila je ogroman uspjeh. Odziv je bio ogroman!

CIA je organizovala i pomagala revolucije gotovo otkako je nastala* i prvi korak ka njihovoj jednostavnoj formuli je da ubjede ljude da izađu na ulice u znak mirnih protesta. (*Iran 1953, Kongo 1961, Indonezija 1965, Gvatemala 1954, Kuba 1961.)

Koristili su i agitatore, kako bi uvukli policiju u nasilje, a kontrolisani mediji su emotivnim izvještajima o žrtvama "palili masu".

Šef ukrajinskog kabineta, blisko povezan sa Stejt Dipartmentom SAD-a, 30.11.2013. godine naredio je da se demonstranti sklone sa ulica zbog podizanja novogodišnje/božićne jelke. Kada je policija stigla, dočekala ih je veoma agresivna i dobro organizovana frakcija "Desnog Sektora" Ukrajine, koja je isprovocirala policiju na nasilnu reakciju protiv mirnih demonstranata - o čemu su izvještavali svi zapadni obavještajni mediji.

Očekivano, ovo je dovelo do više nemira i nasilja, koju je dodatno podstakla podrška protestima od strane američkog senatora Džona MekKejna.

Procurili su i snimci telefonskih poziva, koji su otkrili da je američki Stejt Dipartment orkestrirao ovaj državni udar iz ambasade SAD uz podršku potpredsjednika Džoa Bajdena.

Naredne godine, 20. februara, neidentifikovani snajperisti koji su pucali iz Vladinih zgrada, koje su okupirali demonstranti, počeli su da pucaju na masu, ubijajući ljude sa svih strana. Naoružana rulja zauzela je Janukovičev dom i kancelarije. Uspostavljena je nova Vlada, sa neonacističkim elementom, koja je prihvatila katastrofalnu ponudu kredita od MMF-a, te počela sa ubijanjem stanovništva Ukrajine koje govori ruski jezik u Donbasu.

Kao rezultat toga, Zapad je stvorio takvu krizu da je na referendumu u Krimu čak 96,77% ljudi bilo za pripajanje Rusiji.

Dok je nacija slavila, zapadni mediji su izvještavali da je Rusija izvršila invaziju na Krim. Kao dokaz za to navodili su rusko vojno prisustvo na Krimu. Inače, Ruska vojska je na Krimu od 1804. godine.

Podržavanje zločinačkog rata protiv Rusije, ne čini vas patriotom. To vas čini korisnim idiotom globalističkog bankarskog kartela. 

Pravedni patriota bi prozvao svoju Vladu za ratne zločine, prevaru i obmanu. Vlada SAD-a  je decenijama najveći svjetski dobavljač ratnih zločina.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина