Криминал у порасту

Како је мирна Шведска постала "Европски Тексас"

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2023. 15:19

Шведска, некада мирна скандинавска земља, претворила се у полигон криминала, који све више генеришу мигранти.

Чак 12 особа погинуло је у септембру у насиљу криминалних мигрантских банди у Шведској, чиме је премашен неславни рекорд из децембра 2019. године.

Како наводе агенције и портали, криминалне банде илегалних миграната шире насиље и страх широм земље, а ситуација је толико критична да је премијер морао да затражи помоћ војске.

Шведска је постала "европски Тексас", што је алузија на упаде хиљада Мексиканаца у ову савезну америчку државу - наводе медији.

Сада четворо људи на милион шведских становника годишње умре у пуцњави, у односу на 1,6 у другим европским земљама.


Додик: Орбан разумије позицију Српске

Додик: Орбан разумије позицију Српске

Од почетка године и мигранским обрачунима и нападима у Шведској погинуло је 30 особа.

Сусједи, случајни пролазници, дјеца – сви су погођени насиљем које шведски медији повезују са расколом унутар криминалних мигрантских банди које предводи такозвани "Фокстрот", чија су примарна дјелатност кријумчарење наркотицима и отмице.

Ту банду чине имигранти или њихови потомци, а њен вођа, злогласни Рава Маџид, познат и као "курдски лисац", налази се на међународим потјерницама још од 2020. године.

Он се, наводно, склонио у Турску и купио турско држављанство, што у условима затегнутих односа Анкаре и Стохолма око уласка Шведске у НАТО редукује шансе за изручење на минимум.

У међувремену, "Фокстрот" је у Шведској "набујао" до неслућених размјера.

Лани је више од 60 људи смртно страдало у пуцњави - највише икад у Шведској.

Уобичајени напади – међусобни обрачуни и пуцњава из јурећих возила сада су ескалирали.


МУП РС у невјерици: Иза Марковића остали супруга и син

МУП РС у невјерици: Иза Марковића остали супруга и син

Прво су у истој ноћи одјекнуле разорне експлозије на двије локације: у стамбеној троспратници у Линкопингу од силине удара урушио се зид, а неких 175 километара сјевероисточно затресло се предграђе Стокхолма - Хаселби.

Потом су у шведској пријестоници убијена двојица мушкараца, а млада жена погинула је у експлозији у кући у идиличном граду Упсала.

Влада десног центра и Шведској освојила је 2022. власт уз обећање да ће се оштро поставити против криминала, али до сада ништа није постигнуто.

Влада као узроке свега наводи - неодговорну миграципну политику и неуспјелу интеграцију имиграната.

Шведска је дуго била свијетли европски примјер, уз бок са Њемачком, по прихватању стотина хиљада азиланата са Блиског истока и Африке, али либерална усељеничка политика у међувремену је прилично ограничена, највише због раста криминала - наводе медији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)