Kanadski premijer Džastin Trido suočen je s neobičnim izazovom

Kanada pred novim izborima

  • Извор: Танјуг
  • 04.08.2021. 21:33

Kanadski premijer Džastin Trido suočen je s neobičnim izazovom dok se priprema da raspiše prevremene izbore, jer bez snažnog političkog suparnika Tridoovi glasovi mogli bi da se rasipaju što bi ponovo dovelo do situacije u kojoj bi se formirala manjinska vlada.

Svakog dana se očekuje da će Trido (49) raspisati septembarske izbore i da će pritom koristiti argumente o oporavljenoj ekonomiji i pojačanoj kampanji vakcinacije kako bi pokušao da osvoji parlamentarnu većinu koju je izgubio 2019. godine, prenosi Rojters.

U protekle dvije kampanje, Tridoovi levo orijentisani liberali upozoravali su birače da bi pobjeda opozicione Konzervativne stranke rezultirala smanjenjem potrošnje i neadekvatnom politikom klimatskih promjena.

S obzirom da su ankete ovog puta pokazale da su liberali daleko ispred konzervativaca, slične taktike zastrašivanja mogle bi da budu neefikasne, što bi moglo značiti da će glasači sigurni u pobjedu liberala glasati za Nove demokrate (NDP) ili za Zelene

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм