Jeziva tvrdnja Erdoganovog savjetnika

Kašogijevo tijelo je rastvoreno u kiselini

  • 02.11.2018. 17:49

Visoki turski zvaničnik Jasin Aktaj rekao je da veruje da je tijelo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, nakon što je raskomadano, rastvoreno u kiselini.

Savjetnik turskog predsednika je dodao da je "jedini logičan zaključak" da su oni koji su ubili Kašogija u Istanbulu uništili njegovo tijelo "kako za sobom ne bi ostavili tragove", javio je BBC.

Kašogi, kritičar saudijskih vlasti, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu. 

Nisu nađeni forenzički dokazi da je njegovo tijelo rastvoreno u kiselini, navodi BBC. 

"Razlog zbog kojeg su raskomadali Kašogijevo tijelo jeste da bi što lakše rastvorili njegove ostatke", kazao je Aktaj za turski list "Hurijet dejli". 

Ove tvrdnje su iznijete u trenutku kada je Kašogijeva verenica Hatidže Čengiz pozvala svjetske lidere da "privedu pravdi počinioce" u tekstu koji je objavilo pet listova, uključujući londonski "Gardijan" i "Vašington post". 

U međuvremenu, mediji prenose da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman rekao američkim zvaničnicima da smatra da je Kašogi opasan islamista. 

On je, kako se navodi, to kazao u telefonskom razgovoru s nekim iz Bijele kuće pre nego što je njegova zemlja priznala da je saudijski novinar ubijen. 

Saudijska Arabija je negirala da su izrečene takve tvrdnje, kao i da je kraljevska porodica umješana u ubistvo i saopštila je da je "riješena da utvrdi sve činjenice". 

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu je u srijedu saopštila da je saudijski novinar Džamal Kašogi zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra.

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.