Италија

Католици траже да се забрани реклама за чипс: Компанију оптужили за богохуљење

  • 10.04.2024. 17:57

Италијанска телевизијска реклама која приказује часне сестре како једу грицкалице умјесто олтарског хлеба, док се причешћују, критикована је за богохуљење од љутитих чланова организације католичких гледалаца, пренио је Гардијан.

Реклама за Амика Чипс, који је популаран у Италији, дешава се у манастиру и почиње тако што се часна сестра спрема да прими причест.

Главна сестра схвата да је просторија празна, и пуни је чипсом.

У позадини иде Шубертова композиција Аве Марија, а монахиње се крећу према олтару и када се првој даје причешће од свештеника, она рашири очи и чује се крцкање.

Реклама, која се емитује на Медиасету, највећем комерцијалном емитеру у Италији, и још неким приватним ТВ мрежама, завршава се тако што главна сестра поједе паковање чипса.

Компанија која је направила рекламу, Лоренцо Марини група, саопштила је да је реклама уперена ка млађим гледаоцима и да у њој има "препознатљиве британске ироније", са намјером да се "изрази неодољив укус Амика чипса" на пренаглашен и провокативан начин.

Међутим, удружење католичких телевизијских гледалаца Ајарт, каже да рекламу треба одмах забранити.

Предсједник удружења Ђовани Бађо оптужио је компанију да се служи богохуљењем како би повећала продају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.