Могао би на слободу

Кћерку држао заробљену 24 године, силовао је и направио јој седморо дјеце

  • Извор: Мондо.рс
  • 16.01.2024. 15:12

Јосеф Фрицл, монструм из Аустрије који је своју кћерку држао затворену у подруму 24 године, силовао је и направио јој седморо дјеце, може да буде премјештен из затвора максималног обезбјеђења, јављају аустријски медији, преноси Би-Би-Си.

Фрицл, који сада има 88 година, осуђен је на доживотни затвор 2009. године након што су открића у том случају шокирала свијет.

Аустријски емитер ОРФ извјештава да нови психијатријски извјештај о Фрицлу, који пати од деменције, каже да он више не представља опасност за јавност.

То значи да суд сада може да одлучи да ли ће бити премјештен у редовни затвор.

Фрицл се тренутно налази у високобезбједној установи за ментално поремећене преступнике у затвору Штајн у граду Кремс ан дер Донау.


Мајка четворо дјеце изненада преминула

Мајка четворо дјеце изненада преминула

У Аустрији доживотни осуђеници могу да поднесу захтјев за условни отпуст након што одслуже 15 година казне. По том закону, Фрицл ове године има право да поднесе захтјев за условни отпуст. Правни стручњаци кажу да је могуће да он добије одобрење.

То значи да би Фрицл, који је од тада промијенио име, могао да буде премјештен у старачки дом, пише Би-Би-Си.

Прошле године је регионални суд пресудио да Фрицл више није опасан и да може бити пребачен у стандардни затвор, али је Виши регионални суд у Бечу касније блокирао ту одлуку.

Подсјетимо, случај Фрицл откривен је у граду Амштетен 2008. године и описан је као један од најгорих у аустријској криминалној историји.


Језив злочин: Мајка петоро дјеце насмрт избола мужа

Језив злочин: Мајка петоро дјеце насмрт избола мужа

Јосеф Фрицл је осуђен за убиство једног свог дјетета и за занемаривање, силовање, инцест и заробљавање његове кћерке. Његова кћерка и њена дјеца су ипак попримили нове идентитете.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: