U dvije oblasti

Kijev ne odustaje: Spriječeni novi napadi na Rusiju!

  • Извор: РТ Балкан
  • 27.08.2023. 09:00

Kijevski režim je ponovo pokušao da izvede terorističke napade na teritoriji Ruske Federacije uz pomoć dronova, ovoga puta u Brjanskoj i Kurskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napadi su se, prema informacijama Ministarstva, desili 27. avgusta "u noćnim i jutarnjim časovima". Međutim, i ova dva napada su bila neuspješna, a ruske snage su se uspješno odbranile.

"Dežurni sistemi PVO su primijetili i uništili dva drona u letu iznad teritorije Brjanske i Kurske oblasti", navodi se u saopštenju.


Oboren dron u Kurskoj oblasti je u padu udario u stambenu zgradu, napisao je guverner Roman Starovojt na Telegramu. Na nekim spratovima su razbijena stakla, a eksplozivni talas je polomio nekoliko prozora na zgradi Kurskog poljoprivrednog fakulteta, dodao je.

Lari Džonson: Najbolja ukrajinska brigada je pred uništenjem!

Lari Džonson: Najbolja ukrajinska brigada je pred uništenjem!

Nema žrtava niti požara, a na licu mjesta rade specijalne službe, naglasio je Starovojt.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

Srušio se helikopter sa američkim vojnicima u Australiji

Srušio se helikopter sa američkim vojnicima u Australiji

U posljednje vrijeme ukrajinske vlasti sve češće pribjegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno riješavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.