"Hakerska imperija koja pokušava da sakrije svoje zločine"

Kina oštra: Ne treba Asanž da bude na optuženičkoj klupi, već Amerika

  • Извор: Агенције
  • 12.06.2023. 16:48

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin poručio je da ne bi trebalo da se sudi Džulijanu Asanžu, već "hakerskoj imperiji koja pokušava da sakrije svoje zločine", prenose "RIA Novosti".

"Ne treba da se sudi Asanžu koji je razotkrio istinu, već hakerskoj imperiji koja špijunira i krade tajne iz svih zemalja i svim silama pokušava da sakrije svoje zločine", rekao je Vang Venbin.

Kako je Alijev održao predavanje novinaru BBC-a: Šta radite Asanžu?

Kako je Alijev održao predavanje novinaru BBC-a: Šta radite Asanžu?

Zvaničnici kineskog ministarstva spoljnih poslova su i ranije više puta SAD nazivali "hakerskom imperijom".

Ranije je i brazilski predsjednik Lula da Silva pozvao sve da stanu u odbranu osnivača "Vikiliksa", koji čeka da ga isporuče Sjedinjenim Državama, gdje će odgovarati za špijunažu.

Asanž će iz britanskog zatvora da podnese novu žalbu Visokom sudu u Londonu, kazala je njegova supruga Stela Asanž nadajući se da njen muž neće biti izručen SAD.

Mask pokrenuo novu anketu - Da li treba pomilovati Asanža i Snoudena?

Mask pokrenuo novu anketu - Da li treba pomilovati Asanža i Snoudena?

Međutim, međunarodna organizacija Reporteri bez granica saopštila je krajem prošle nedjelje da je njegova prethodna žalba odbijena 6. juna po svim tačkama. Tako će podnošenje nove žalbe biti "posljednji korak na sudovima u Velikoj Britaniji", budući da će dalji postupak biti moguć samo u Evropskom sudu za ljudska prava, navodi se u saopštenju te organizacije.

Asanžu prijeti 175 godina zatvora u SAD pod optužbom da je otkrio najveći korpus povjerljivih informacija u istoriji zemlje.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм