Velika Britanija 

Kiše prekinula sjednicu parlamenta

  • 04.04.2019. 17:52

Britanski parlament bio je prisiljen da danas ranije prekine sa radom nakon što se usljed kiše pojavila voda u odjeljenju za debate.

Poslanici su diskutovali o poreskoj politici kada je počela da curi voda u dio za predstavnike medija koji gleda na sjedišta poslanika, zbog čega je zamjenik predsjednika parlamenta Lindzi Hojl suspendovala sjednicu. 

Današnje zasjedanje u Donjem domu parlamenta, inače u zdanju iz 19. vijeka, okončano je dva sata ranije. Gornji dom, ili Dom lordova nastavio je sa radom u drugom dijelu zgrade. 

Vestminsterska palata, čiji dijelovi datiraju iz 1097. godine, već godinama propada što zahtijeva obnove i unapređenja. 

Većina eksterijera od krečnjaka je pod skelama. 

Svojevremeno je usvojen program obnove vrijedan više milijardi funti, a što bi zahtijevalo izmještanje parlamenta u drugi objekat, ali je plan stopiran, a i mnogi poslanici su se pobunili zbog mogućeg premještanja.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм