Gledao u prazno pa otišao u kancelariju

Ko sve vodi Ameriku: Nije samo Bajden, i lider republikanaca u Senatu ne zna "gdje se nalazi"

  • Извор: РТ Балкан
  • 27.07.2023. 18:41

Lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel na kratko je prekinuo sopstvenu konferenciju za medije u srijedu nakon što je u pola rečenice iznenada zastao sa izlaganjem i gledao u prazan prostor nekoliko sekundi, prenio je britanski "Gardijan".

Mekonel je izašao pred novinare na svojoj nedjeljnoj pres-konferenciji i počeo da govori o godišnjem budžetu za odbranu za koji je rekao da se priprema uz dobru saradnju obje stranke. Ali onda je izgubio tok misli, prekinuvši ga otegnutim "uh".

Zatim je izgledalo kao da se ukočio i zurio u prazno oko 20 sekundi prije nego što su ga njegove kolege republikanci, koji su stajali pored njega i nisu mogli da vide njegovo lice, uhvatili za laktove i pitali da li želi da se vrati u svoju kancelariju, iscrpno opisuje "Gardijan".

On nije odgovorio, već je polako otišao do svoje kancelarije sa svojim pomoćnikom senatorom Džonom Barasom, bivšim ortopedskim hirurgom, koji je broj tri među republikancima u Senatu.

Mekonel se kasnije vratio na konferenciju i odgovarao na pitanja novinara.

Upitan šta se to dogodilo, Mekonel je rekao da je dobro i nije ulazio u detalje. Njegov pomoćnik koji je želio da ostane anoniman, objasnio je da mu se zavrtjelo u glavi.



Mekonel (81) je bio gotovo šest nedjelja van Senata, nakon što je ranije ove godine pao i udario glavu. Iz njegove kancelarije tada je saopšteno da je imao potres mozga i da mu je napuklo rebro. Nedavno je njegov govor zvučao sporije, što je među nekim njegovim kolegama pokrenulo pitanja o njegovom zdravlju.

Nakon pres-konferencije, Baraso je rekao novinarima da je želio da se uvjeri da je sve u redu i da je otpratio Mekonela niz hodnik.

Jednog već otjerali: Bajdenov vučjak ujeo sedam pripadnika tajne službe

Jednog već otjerali: Bajdenov vučjak ujeo sedam pripadnika tajne službe

Dodao je da je bio zabrinut zbog toga što je Mekonel bio povrijeđen ranije ove godine, i istakao da i dalje brine.

Upitan za šta je konkretno zabrinut, Baraso je naveo da je rekao da je bio zabrinut kada je senator prije nekoliko mjeseci pao, udario glavu i završio u bolnici.

"Mislim da je bio odličan u oporavku, odlično vodi naše konferencije i mogao je da odgovori na svako pitanje koje su mu novinaru danas uputili", dodao je Baraso.

Bajden se ponovo borio sa avionskim stepenicama

Bajden se ponovo borio sa avionskim stepenicama

Kada je odlazio iz svoje kancelarije uveče istog dana, Mekonel je rekao novinarima da je dobro i da ga je predsjednik zvao da provjeri kako je nakon incidenta.

"Predsjednik je zvao da provjeri kako sam i rekao sam mu da sam dobio vreću pijeska", našalio se Mekonel aludirajući na izjavu Džozefa Bajdena kada je u junu tokom promocije novih oficira vazduhoplovnih snaga SAD, pao na podijumu nakon što se sapleo o vreću pijeska.

Predsjednik Državne dume pozvao Bajdena da se liječi u Rusiji

Predsjednik Državne dume pozvao Bajdena da se liječi u Rusiji

Prvi put izabran u Senat 1984. godine, Mekonel je u januaru postao partijski lider u Senatu sa najdužim stažom. Lako je prošao re-izbor istog tog mjeseca, iako mu je protivkandidat bio Rik Skot sa Floride.

Mekonel je u ranom djetinjstvu imao dječiju paralizu i odavno je priznao da ponekad ima problema sa savlađivanjem stepenica. Osim u martu ove godine, pao je i prije četiri godine u svom domu u Kentakiju kada je povrijedio rame i morao da ide na operaciju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.