Москва

Песков открио коме је намијењен Путинов интервју

 • Извор: Агенције
 • 10.02.2024. 16:00

Интервју који је предсједник Русије Владимир Путин дао новинару Такеру Карлсону није упућен америчким властима, већ широкој публици на Западу, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

У прва 24 сата, интервју је прегледан више од 150 милиона пута само на платформи Икс (Твитер), али широко интересовање публике не значи и подршку, примијетили су у Кремљу, пренио је ТАСС.

"Најважније је да нашег предсједника чују. Ако га чују, онда ће се више људи питати да ли је у праву или не. Бар ће размишљати", истакао је Песков.

Он је навео да је Русији тешко да се супротстави САД "у смислу пропаганде", јер "Англосаксонци посједују све највеће емитере, све главне новине, на овај или онај начин".


Погледајте цијели интервју Путина на српском језику

Погледајте цијели интервју Путина на српском језику

У тим околностима, интервју за Карлсона је "веома добра прилика" да се став Москве пренесе људима, нагласио је Песков.         

Америчке власти су "сасвим свјесне Путинових кључних порука" и без интервјуа, казао је он.

Песков није могао да каже да ли је интервју изазвао посебну пажњу хакера за званични сајт Кремља, гдје је интервју објављен убрзо након што је пуштен на сајту Карлсона и његовом налогу на платформи Икс.

Путинов интервју Такеру Карлсону објављен је 9. фебруара.

Значајан дио двочасовног разговора био је посвећен украјинском сукобу, односима Русије са САД, НАТО и Западом уопште, навела је агенција.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.