Moskva

Peskov otkrio kome je namijenjen Putinov intervju

  • Izvor: Agencije
  • 10.02.2024. 16:00

Intervju koji je predsjednik Rusije Vladimir Putin dao novinaru Takeru Karlsonu nije upućen američkim vlastima, već širokoj publici na Zapadu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U prva 24 sata, intervju je pregledan više od 150 miliona puta samo na platformi Iks (Tviter), ali široko interesovanje publike ne znači i podršku, primijetili su u Kremlju, prenio je TASS.

"Najvažnije je da našeg predsjednika čuju. Ako ga čuju, onda će se više ljudi pitati da li je u pravu ili ne. Bar će razmišljati", istakao je Peskov.

On je naveo da je Rusiji teško da se suprotstavi SAD "u smislu propagande", jer "Anglosaksonci posjeduju sve najveće emitere, sve glavne novine, na ovaj ili onaj način".


Pogledajte cijeli intervju Putina na srpskom jeziku

Pogledajte cijeli intervju Putina na srpskom jeziku

U tim okolnostima, intervju za Karlsona je "veoma dobra prilika" da se stav Moskve prenese ljudima, naglasio je Peskov.         

Američke vlasti su "sasvim svjesne Putinovih ključnih poruka" i bez intervjua, kazao je on.

Peskov nije mogao da kaže da li je intervju izazvao posebnu pažnju hakera za zvanični sajt Kremlja, gdje je intervju objavljen ubrzo nakon što je pušten na sajtu Karlsona i njegovom nalogu na platformi Iks.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je 9. februara.

Značajan dio dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu, odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom uopšte, navela je agencija.

Pratite nas i putem Vibera