Portparol ruskog Ministarstva odbrane

Konašenkov: Propao pokušaj ukrajinske ofanzive

  • Извор: СРНА
  • 05.06.2023. 09:33

Oružane snage Ukrajine nisu ostvarile uspjeh u ofanzivi većih razmjera na pet dijelova fronta u južnom Donjecku, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je podsjetio da su ukrajinske snage juče ujutru započele ofanzivu na pet dijelova fronta i da su u akcijama, između ostalih, učestvovale 23. i 31. mehanizovana brigada, koje su dio strateški rezervi ukrajinske vojske.

"Cilj neprijatelja bio je da probije našu odbranu tamo gdje smatra da je naša prva linija najslabija. Neprijatelj nije uspio da izvrši zadatke", rekao je Konašenkov.

Konašenkov je istakao da je u akciji ukrajinskih snaga učestvovalo šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona, javio je TASS.

"Kao rezultat vješte i sofisticirane akcije Istočne borbene grupe, ukrajinska vojska izgubila je više od 250 vojnika, 16 tenkova, tri pješadijska borbena vozila i 21 oklopno vozilo", naglasio je Konašenkov.

On je dodao da je na jednom od komandnih položaja u području ofanzive bio šef Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм