Прослављени редитељ

Кустурица: Русија је у другом полувремену меча који је почео 1999. године

  • Извор: СРНА
  • 24.03.2024. 16:48

Прослављени српски редитељ Емир Кустурица рекао је да је напад НАТО-а на Србију био прво бомбардовање те алијансе у Европи и навео да Руска Федерација данас наставља борбу коју су НАТО снаге започеле 1999. године.

Кустурица је истакао да је Русија у другом полувремену меча који је почео 1999.

"Шта ја видим? Све то што ми нисмо могли да урадимо - да заштитимо наше људе у Српској Крајини, када је из Хрватске било протерано више од 200.000 људи, а то је било највеће етничко чишћење деведесетих година прошлог вијека. То што ми нисмо могли тада да урадимо, ви сте урадили данас како бисте заштитили своју културу, која је била угрожена, како бисте заштитили своју религију на територији где је она требало да нестане", рекао је Кустурица за "РИА Новости".


Метеоролози објаснили откуд снијег у БиХ пар сати након врућине

Метеоролози објаснили откуд снијег у БиХ пар сати након врућине

У НАТО агресији на СР Југославију прије 25 година, током 78 дана бомбардовања, убијено је 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

У бомбардовању, које је трајало до 10. јуна, тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, вјерски објекти и споменици културе.

Пратите нас и путем Вибера