САД

Лагао да има рак да би скупио новац и могао да коцка

  • Извор: Агенције
  • 22.09.2023. 17:34

Један мушкарац из САД је признао да је лагао да болује од рака дебелог цријева како би прикупио новац.

Роб Мерсер желио је учествовати на турниру Свјетске серије покера у Лас Вегасу, али му је требало новца како би то остварио.

Зато је, како би прикупио потребна средства, лагао да болује од рака како би отворио ГоФандМи страницу с намјером да користи новац како би стигао до Вегаса.

Догађај се одвијао од 30. маја до 18. јула ове године.

Мерсер, који долази из Волија, Калифорнија, лагао је и рекао да болује од четвртог стадијума рака дебелог цријева и успио је преварити за хиљаде долара добродушне донаторе.


Ово су радари у Српској који су уловили највише бахатих возача

Ово су радари у Српској који су уловили највише бахатих возача

Требало му је 10.000 долара (више од 18 хиљада КМ) како би учествовао у Но-лимит Холдем Свјетском првенству, али је прикупио између 30.000 и 50.000 долара (између 55 и 90 хиљада КМ), укључујући боравак у апартману у пет звјездастом хотелу Белађио.

"Лажирао сам да имам рак дебелог цријева. Немам рак дебелог цријева. То сам измислио да прикријем своју ситуацију", рекао је Мерцер за Лас Вегас Ривју Журнал.

"Оно што сам учинио било је погрешно. Не бих смио рећи људима да болујем од рака дебелог цријева. То сам рекао само тренутно кад ме неко питао какав рак имам. Извињавам се што нисам био искрен у вези своје ситуације. Да сам то учинио од почетка, ко зна што би се догодило", додаје.

С обзиром на своје лажи, Мерсер је контактиран од стране особе из ГоФандМи због кршења њихових услова кориштења.

Али планира ли 37-годишњак лично вратити новац људима? Не.

Мерсер је подијелио да неће враћати новац донаторима јер и даље вјерује да је болестан, али да болује од неоткривеног рака дојке умјесто четвртог стадијума рака дебелог цријева.

ГоФандМи је од тада потврдио да ће људи добити поврат новца.


Креће се према нама: Стиже хладан фронт са грмљавином и пљусковима

Креће се према нама: Стиже хладан фронт са грмљавином и пљусковима

Портпарол је рекао новинама:

“ГоФандМи нема толеранцију за злоупотребу наше платформе и брзо дјелује против оних који искориштавају доброту наше заједнице. Уклонили смо ову кампању због кршења наших услова кориштења, сви донатори су у потпуности враћени, а Робу Мерсеру је забрањено да користи платформу за будуће кампање. Осим тога, ГоФандМи сарађује с истрагама полицијских власти против оних који су формално оптужени за злоупотребу".

Очито Мерсер није далеко догурао на високо очекиваном турниру покера, јер је елиминисан у неколико сати.

"У ретроспективи, вјероватно је било добро што није далеко догурао, јер мислим да људи који су донирали новац за њега не би били најбоље расположени да је отишао с милионима" додао је он и пише "Унилад".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.