Састанак Савјета министара ОЕБС-а

Лавров преко Турске и Грчке у Скопље: Бугарска затворила небо због Захарове

  • 30.11.2023. 07:31

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров стигао је током ноћи у Скопље на састанак Савјета министара ОЕБС-а који се одржава у Сјеверној Македонији.

Дужина руте министарског авиона износила је око 4.000 километара, пут је трајао више од пет сати. Лавровљев авион је прелетио Турску и Грчку на путу за Сјеверну Македонију, иако се раније очекивало да ће летјети преко Бугарске.

Како јављају руски медији, бугарска страна одбила је да дозволи прелет авиона шефа руског министарства спољних послова ако се у њему буде налазила званична представница руског дипломатског ресора Марија Захарова.

Бугарска отворила небо за Сергеја Лаврова

Бугарска отворила небо за Сергеја Лаврова

У Скопљу се одржава тродневни 30. скуп министара спољних послова Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), који ће окупити преко 70 делегација са око 1.000 чланова.

Министри ће донијети одлуке о даљем функционисању ОЕБС-а, а извијесно је да ће одлучити да Малта преузме улогу предсједавајућег ОЕБС за 2024. годину.

Након више од три деценије независности, Сјеверна Македонија је први пут домаћин оваквог једног скупа, што се у земљи оцјењује као велики успјех домаће дипломатије. Припреме за овај догађај трајале су цијелу годину, а током скупа биће ангажовано више полицијских служби.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.