Ограничен саобраћај

Ледени талас захватио Кину

  • Извор: СРНА
  • 15.12.2023. 09:16

Ледени талас захватио је дијелове Кине, а на путевима у неколико провинција ограничен је саобраћај због леда и снијега.

Очекује се пад температуре на минус 40 степени Целзијуса у дијеловима сјевероисточне провинције Хеилонгђијанг и у региону Ксинђијанг на сјеверозападу земље, саопштио је Метеоролошки центар Кине.

Ледени талас који је захватио велике дијелове Кине почетком седмице помјера се са сјевера према југу, па се за викенд очекује додатни пад температуре уз мање кише и снијега.

Очекује се да ће у граду Јичун у провинцији Хеилонгђијанг температура пасти на минус 48 степени Целзијуса.

У провинцији Хенан, снијег и ледени путеви заједно са густом маглом довели су до вишеструких несрећа на путевима због чега су власти увеле контроле и ограничен саобраћај.

Трајектни и аутобуски саобраћај суспендован је јутрос у Шангају због снијега и леда.

Многи путеви на подручју Тибета су блокирани због снијега, леда и слабе видљивости.

Локалне власти мобилисале су око 2.400 радника, уз 3.300 метричких тона специјалне супстанце за топљење снијега, и више од 23.000 кубних метара материјала против клизања.

Пекинг и провинције Ђијангџи и Шанџи предузеле су мјере спасавања рода воћа и поврћа од оштећења усљед смрзавања и болести.

У граду Шењанг у Лиаонингу, власти су распоредиле 22.000 радника и преко 3.400 машина за операције уклањања снијега. До раних јутарњих часова очишћено је чак 12.800 кубних метара снијега. До сутра су најављени велике сњежне падавине и јак вјетар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: