Predsjednik Bjelorusije

Lukašenko: Krvoproliće u Ukrajini je potrebno samo Americi

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2023. 15:57

Krvoproliće u Ukrajini potrebno je samo Americi i to čak i Evropa shvata, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

"Samo je SAD potrebno ovo krvoproliće. Samo njima. Evropi nije, jer ako postoji eskalacija, Evropa će osjetiti vrelinu. Evropljani to razumiju, čak i Britanci. Da ne pominjem Ukrajince", rekao je Lukašenko u obraćanju stranim novinarima.

On je naglasio da Zapad drži predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog "i za ruke i za noge" kako mu ne bi dozvolili da sjedne za pregovarački sto, javila je bjeloruska državna novinska agencija Belta.

Lukašeno je napomenuo da je to "njegov sud" i da postoje brojne činjenice koje govore tome u prilog.

"Želite rat. Mi želimo mir! Čujete li ovo, Amerikanci? Mi želimo mir. Dajte Zelenskom naređenje, sjednite za pregovarački sto sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i ja ću sjesti do njega", poručio je Lukašenko.

Lukašenko je posebno istakao postupke Evrope u smislu pojačane isporuke oružja Kijevu.

"Zašto podržavate Ukrajinu i zatrpavate ju oružjem, umjesto da sjednete za pregovarački sto kao što ja predlažem? Vi već razgovarate o isporuci dalekodometnog oružja, projektila dometa do 300 kilometara i borbenih aviona `F-16`, najmodernijih, nakon što je tamo već poslato nekoliko stotina tenkova `leopard`. Zašto to radite? Morate da shvatite da to ide do razmjera eskalacije", naveo je Lukašenko.

On je podsjetio da "pojedini ljudi misle da Rusija ne može pobijediti u sukobu sa Ukrajinom", prenio je TASS.

"Rusija, nekim čudom, možda ne pobijedi. Ipak, Rusija nikada neće izgubiti rat. Nikada", dodao je Lukašenko. 

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм