Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: Rusija i Bjelorusija prevazišle moguće negativne posljedice sankcija

  • Извор: Танјуг
  • 19.12.2022. 17:16

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zahvaljujući zajedničkim koracima Rusija i Belorusija uspjele da prevaziđu moguće negativne posljedice zapadnih sankcija.

- Zahvaljujući zajedničkim koracima generalno smo uspjeli da prevaziđemo moguće negativne efekte sankcija. Bjelorusija i Rusija su uradile dobar posao usvajanjem zajedničkih programa. Postoje određeni pomaci u skoro svim oblastima - rekao je Lukašenko tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Minsku.

Lukašenko je naglasio da će rešavanje osjetljivih ekonomskih pitanja od kojih zavisi dobrobit građana Rusije i Bjelorusije su apsolutni prioriteti vlade dvije zemlje.

Istakao je i da su se među pitanjima tokom razgovora na najvišem nivou između Minska i Moskve našla i ona koja se tiču odbrane i bezbjednosti.

Bjeloruski predsednik je tokom sastanka izrazio nadu da će se konstruktivni dijalog o bezbjednosti sa Zapadom nastaviti.

Rusija i Belorusija otvorene su za dijalog sa drugim državama, uključujući i evropske. Nadam se da će se uskoro tamo čuti glas razuma i da ćemo preći na konstruktivnu diskusiju o zajedničkoj bezbjednosti i budućem svetskom poretku - rekao je Lukašenko. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.