Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: Rusija i Bjelorusija prevazišle moguće negativne posljedice sankcija

  • Izvor: Tanjug
  • 19.12.2022. 17:16

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zahvaljujući zajedničkim koracima Rusija i Belorusija uspjele da prevaziđu moguće negativne posljedice zapadnih sankcija.

- Zahvaljujući zajedničkim koracima generalno smo uspjeli da prevaziđemo moguće negativne efekte sankcija. Bjelorusija i Rusija su uradile dobar posao usvajanjem zajedničkih programa. Postoje određeni pomaci u skoro svim oblastima - rekao je Lukašenko tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Minsku.

Lukašenko je naglasio da će rešavanje osjetljivih ekonomskih pitanja od kojih zavisi dobrobit građana Rusije i Bjelorusije su apsolutni prioriteti vlade dvije zemlje.

Istakao je i da su se među pitanjima tokom razgovora na najvišem nivou između Minska i Moskve našla i ona koja se tiču odbrane i bezbjednosti.

Bjeloruski predsednik je tokom sastanka izrazio nadu da će se konstruktivni dijalog o bezbjednosti sa Zapadom nastaviti.

Rusija i Belorusija otvorene su za dijalog sa drugim državama, uključujući i evropske. Nadam se da će se uskoro tamo čuti glas razuma i da ćemo preći na konstruktivnu diskusiju o zajedničkoj bezbjednosti i budućem svetskom poretku - rekao je Lukašenko. 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.