Vođa opozicije razmatra da traži sredstva od MMF-a

Maduro spreman da se sastane sa Guaidom

  • 25.01.2019. 20:29

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je večeras da uvijek postoje kanali komunikacije sa opozicijom i da je on spreman da se sastane sa šefom Kongresa Huanom Guaidom, koji se proglasio za predsjednika države.

Komentarišući medijske izvještaje o događajima u Venecueli Maduro je rekao da dominantne globalne medijske kuće prikazuju izvrnutu sliku i njega i države, a sve zarad interesa Vašingtona. 

Maduro je istakao da SAD pokušavaju da sprovedu svoje imperijalističke ciljeve i da se on tome protivi, te da je zato prekinuo diplomatske veze sa Vašingtonom. 

On je večeras na konferenciji za novinare u predsjedničkoj palati u Karakasu rekao da će drugi odnosi sa SAD, kao što su trgovinski, nastaviti da napreduju, prenio je "Sputnjik". 

SAD, Kanada, Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Gvatemala, Honduras, Panama, Paragvaj i Peru priznale su Guaida za novog predsjednika Venecuele.

Huan Guaido razmatra da traži sredstva od međunarodnih institucija kao što je Međunarodni monetarni fond /MMF/ za finansiranje svoje prelazne vlade, rekli su izvori.

Tim Guaida planira da postavi novi odbor u državnoj naftnoj kompaniji PDVSA, čiji dio kontrolišu SAD, kao i da imenuje novog predstavnika u "Inter-američku razvojnu banku" /Inter-American Development Bank/, rekli su izvori bliski Guaidu. 

Guaido još nema kontrolu nad državnim institucijama, koje su i dalje većinom lojalne predsjedniku Nikolasu Maduru.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм