Објаснио и зашто

Маск: За Бајдена корисно да што више миграната уђе у САД

  • Извор: СРНА
  • 03.02.2024. 22:08

Амерички предсједник Џозеф Бајден нада се да ће искористити мигранте да обезбиједи себи подршку на предстојећим изборима, оцјењује амерички милијардер и власник друштвене мреже "Икс" Илон Маск.

"Бајденова стратегија је веома једноставна. Као прво, увести што више илегалаца у земљу, а друго, легализовати их да би се створила трајна већина - једнопартијска држава. Зато они промовишу толико илегалне имиграције. Једноставно, али ефикасно", написао је Маск на "Иксу".

Масков коментар услиједио је усред тензија између државе Тексас коју предводе републиканци и демократске савезне владе САД због различитих приступа имиграционој политици на граници САД и Мексика.

Захарова: Украјински напад на Лисичанск је терористички чин

Захарова: Украјински напад на Лисичанск је терористички чин

Маск је раније критиковао америчке политичаре, тврдећи да им је "100 пута више стало" до украјинске границе него до граница САД.

Тексас који дијели границу са Мексиком дугачку скоро 2.000 километара распоредио је своју Националну гарду на спорно подручје још 2021. у склопу операције "Усамљена звијезда" и почео са изградњом ограде опремљене бодљикавом жицом на главним прелазима.

Бајденова администрација је због тога тужила савезну државу Тексас пред Врховним судом САД, који је протеклог мјесеца донио пресуду да се савезним агентима мора омогућити приступ и уклањање жице.

Хути замало погодили амерички ратни брод, спасла их “задња линија одбране”

Хути замало погодили амерички ратни брод, спасла их “задња линија одбране”

Тексашке власти су одбиле да то учине и наставиле су са распоређивањем својих трупа и градњом додатних препрека, у чему их је подржало 25 гувернера из Републиканске странке, а неки од њих обавезали су се да ће послати сопствене снаге како би им помогли у заштити границе, преноси "Русија данас".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.