Poslije tragedije u Indiji

Međusobne optužbe zvaničnika zbog nesreće

  • 20.10.2018. 14:12

Lokalni i zvaničnici indijske željeznice međusobno se optužuju zbog nesreće u gradu Adržavi Pandžab, gdje je 59 ljudi poginulo, a nekoliko desetina povrijeđeno kada je voz naletio na grupu vjernika.

Prvi ministar države Pandžab Amrinder Sing rekao je da je u nesreći poginulo 59 osoba, a da je 57 povrijeđeno, te da će u narednih mjesec dana biti obavljena istraga. 

Grupa vjernika okupila se nedaleko od pruge u predgrađu grada Adržavi Pandžab radi paljenja lutaka u okviru proslave festivala kada je voz naletio na njih. 

Indijska državna željeznica se već dugo suočava sa kritikama zbog slabih bezbjednosnih mjera. Prema podacima državnih službi objavljenih u julu, od 2015. do 2017. godine vozovi su usmrtili 49.790 ljudi. 

Zvaničnik indijskih željeznica Manodž Sinha izjavio je da ta kompanija ne može biti odgovorna za ljude okupljene na pruzi. 

"Ne može se kriviti željeznica jer nije obavještena o ceremoniji. Zašto je uopšte tamo i organizovana? Nije bilo nikakvog obavještenja", naglasio je Sinha tokom posjete mjestu nesreće. 

Javnost je negodovanje usmjerila prema bivšem poslaniku iz države Pandžab Navdžjotu Kaur Sidu koji je kasnio na ceremoniju paljenja lutaka i otišao je neposredno pred nesreću. 

Lider regionalne partije Akali Dal Bikram Sing Madžita izjavio je da se ceremonija paljenja lutaka obavlja u sumrak. 

"Može se na snimcima vidjeti da je voz naišao neposredno po početku paljenja lutaka. Bilo je užasno, organizatori moraju odgovarati za kašnjenje", kaže Madžita.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.