"Посљедњи догађаји остављају све мање избора Русији"

Медведев: Спремни смо за сукоб са НАТО!

  • Извор: Спутник Србија
  • 26.09.2023. 13:30

Посљедњи догађаји око Украјине остављају све мање избора Русији, осим директног сукоба са НАТО, који се претворио у фашистички блок, изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

„Чини се да Русији остављају све мање избора, изузев директног конфликта са Сјеверноатлантском алијансом на терену, која се претворила у отворено фашистички блок налик хитлеровској осовини, мада већих размјера. Ми смо спремни, иако ће резултат бити постигнут уз далеко веће губитке по човјечанство него 1945. године“, написао је он на Телеграм каналу.

Он се на свом Телеграм каналу осврнуо на недавни скандал због посјете украјинског нацисте и ветерана СС дивизије Јарослава Хунке канадском парламенту, као и испоруке тенкова „абрамс“ из арсенала НАТО Украјини и обећања о испорукама ракета далеког домета типа „Army Tactical Missile System“ кијевским властима.

Подсјетимо, на сједници парламента Канаде је у част посјете украјинског предсједника Владимира Зеленског 22. септембра, између осталих, присутан био и 98-годишњи Јарослав Хунка, кога је предсједавајући Доњег дома парламента уз аплауз представио као „борца за независност Украјине од Руса током Другог свјетског рата“. 

Испоставило се да је Хунка бивши припадник добровољачке дивизије „Галиција“ СС трупа, у којој су били украјински националисти и која не само да се борила против Црвене армије, већ је била позната и по звјерствима над Јеврејима, Пољацима, Бјелорусима и Словацима.

Канадски премијер Џастин Трудо рекао је да ни он ни делегација Зеленског нису упознати са позивом у парламент земље и плановима да се ода почаст украјинском СС војнику, којег је пронашао предсједавајући Доњег дома Ентони Рота. Трудо тврди да се ради о руској пропаганди.

Претходно, координатор стратешких комуникација у Савјету националне безбједности при Бијелој Кући Џон Кирби потврдио је да је у Украјину стигла прва партија америчких тенкова „абрамс“, а нове испоруке ових возила планиране су наредних недјеља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)