U vrijeme Otomanske imperije

Merkel: Ne smiju se zaboraviti zločini nad Jermenima

  • 24.08.2018. 21:56

NJemački kancelar Angela Merkel rekla je danas tokom posjete Jermeniji da se zločini protiv Jermena ne mogu i ne smiju zaboraviti.

Ona je govorila o masakru 1,5 miliona Jermena 1915. godine u vrijeme Otomanske imperije. 

Merkelova u svojoj izjavi nije upotrijebila riječ "genocid" kako bi izbjegla ponavljanje tenzija i teške situacije sa turskim predsjednikom Tajipom Erdoganom nakon što je njemački parlament 2016. godine ovaj masakr okarakterisao kao genocid. 

"Mi shvatamo kakvi su zločini počinjeni nad ogromnim brojem Jermena. Ta stradanja ne treba i ne smiju da budu zaboravljena", rekla je Merkelova.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.