Zarobljena posada

Migranti oteli brod, specijalne snage u akciji

  • Извор: Анадолија
  • 09.06.2023. 20:41

Italijanski ministar odbrane Guido Crosetto rekao je da su talijanske specijalne snage pokrenule intervenciju kako bi spasile turski brod koji su oteli migranti dok je pored Italije plovio iz Turske u Francusku.

“U blizini Napulja nalazi se turski brod koji su zadržali ilegalni imigranti. Italijanski specijalci intervenišu na brodu. Vratili su kontrolu nad brodom i trebaju osloboditi posadu i neutralizovati ilegalne imigrante. Ima 15 ilegalnih imigranata. Njih dvojica ili trojica su naoružani. Ti su ljudi zarobili 22 člana posade i preuzeli kontrolu nad turskim brodom. Intervenisale su specijalne snage stacionirane u Brindisiju“, rekao je Crosetto.

Lokalni mediji javljaju da je akcija italijanskih snaga pokrenuta nakon što su članovi posade zatražili pomoć pozivom iz prostorija u kojim su zarobljeni na brodu.

Uporedo s tim, Direkcija za pomorstvo pri turskom Ministarstvu transporta i infrastrukture saopštila je da je dobila dojavu da je grupa od najmanje 15 migrnata otela turski brod “Galata Seaways“. Osoblje broda je navodno zaključano prostorijama za odmor i strojarnici.

U saopštenju se navodi da su turske i Italijanske nadležne službe u kontaktu i da se očekuje intervencija oslobađanja broda.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: