Obavezno pogledajte snimak

Misteriozan bljesak na nebu iznad Kijeva – niko ne zna šta je, oglasila se i NASA

  • Извор: Агенције
  • 20.04.2023. 13:57

Na nebu iznad Kijeva sinoć je primjećena izuzetno jaka i neobična svjetlost. Gradske vlasti su to objasnile padom NASA satelita – međutim, sama NASA negira da je to bio njihov satelit.

Izvještaji o jarkom bljesku na nebu iznad Kijeva pojavili su se 19. aprila oko 22 sata po lokalnom vremenu. U gradu se oglasila sirena za vazdušni napad.


„Visokoenergetski akustični događaj povezan sa ulaskom kosmičkog tijela u guste slojeve atmosfere se desio ove noći na nebu iznad Kijeva“, objavila je kasnije Kosmička agencija Ukrajine.

Ispostavilo se da su objašnjenja ukrajinskih vlasti kontradiktorna jer je šef kabineta ukrajinskog predsjednika Andrej Ermak tvrdio je da je svjetlost iznad Kijeva rezultat rada PVO, ali je uskoro obrisao saopštenje.

Rusi imaju

Rusi imaju "ubicu" satelita: Šta je "Tobol" i zašto bi Mask trebalo da ga se boji?

Čudna pojava na ukrajinskom nebu pokrenula je čitavu konfuziju, ali i lavinu komentara na društvenim mrežama o tome da je uzrok "blica" nad Kijevom bio leteći tanjir, pa nastalu dramu, umirivale čak i vazduhoplovne snage Ukrajine na svom Tviteru, piše RT Balkan.

"Dok se društveni mediji zabavljaju mimovima o letećim tanjirima... molim vas, nemojte koristiti zvanični simbol vazduhoplovstva za stvaranje mimova!", tvitovale su vazduhoplovne snage.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм