Диана Карнеро

Младу политичарку убили на путу

  • Извор: Агенције
  • 09.02.2024. 11:06

Одборник Скупштине града Наранхал Диана Карнеро (29) је убијена у сриједу у Еквадору усред бијела дана.

Двојица су се довезла на мотоциклу и пуцали јој у главу. Младог одборника, која је изабрана на изборима у фебруару 2023. у граду Наранхал, брзо су одвезли у болницу али тамо су љекари могли само прогласити смрт, пише "Мирор".

Дјевојку су убили пред бројним свједоцима. Она је мало прије напада завршила састанак одборника а онда је изашла на улицу како би снимила филм о путевима који су у врло лошем стању.

Власти су објавиле како су покренуле истрагу. За сада нису никога ухапсили. Карнеро је била присташа странке коју је основао Рафаел Кореа, социјалдемократа и бивши предсједник државе.

Он се на Иксу опростио од убијене младе политичарке.

"Имала је само 29 година, ово је права ноћна мора. Њени родитељи сигурно сада јако пате. Угашен је живот младе наде града Наранхала, али и цијеле државе", написао је он, преноси 24сата.хр,

Еквадор је у јануару објавио ванредно стање након што је један од најопаснијих криминалаца у земљи нестао из своје ћелије, док су паралелно у затворима широм земље избили нереди током којих су затворски чувари савладани и узети за таоце.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)